Reiki som Friskvård

Reiki som Friskvård
Detta innebär att både Reikibehandlingar och utbildningar i Reiki är skattefria i personalvårdande syfte och kostnaden är fullt avdragsgill för arbetsgivaren. Dessa är heller inte förmånsbeskattade. Paragrafen som beslutet togs utifrån kan hittas på http://www.skatteverket.se (rättsinformation, ställningstagande, välj år 2005, arbetsgivarområdet, 20050427, paragraf 4.1) Individen kan använda sina friskvårdspengar för att få Reikibehandlingar och företag kan köpa tjänster till sina anställda i förebyggande syfte för hälsan och välbefinnandet.
Saxat ur Paragrafen

"Gemensamt för dessa behandlingsformer är att de bl. a. syftar till att förebygga och motverka ömhet och stelhet i exempelvis axlar, armar, nacke eller rygg som kan uppkomma i samband med ensidigt arbete. Dessutom kan behandlingarna också ha positiva effekter för personer som har sömn- och koncentrationssvårigheter orsakade av stress på arbetsplatsen.”

Reikins olika utvecklingsgrader - Reiki har tre grader

Första graden kräver inga förkunskaper. Alla kan lära sig Reiki! Under grundkursen får du lära dig hur du behandlar och ger Reiki på den fysiska kroppen.

Andra graden av Reiki är en fortsättning för dig som vill lära dig mer inom energiöverföringsmetoden. Här får du lära dig att arbeta med distanshealing. Du lär dig även fler tekniker för mentalt och emotionellt helande.

Tredje graden av Reiki är lärarnivån. Som Reikimaster/lärare kan du lära Reiki vidare. Du får här lära dig initieringstekniker som möjliggör detta.

  • w-tbird
  • w-facebook