Vad är Reiki?

Reiki är en tusentals år gammal healingform som är mycket kraftfull.

 

Reiki skiljer sig från andra metoder genom att healern inte styr eller manipulerar energin medvetet, utan endast fungerar som en kanal. Reikin får flöda dit mottagaren behöver den bäst för tillfället. Ordet Reiki består av två japanska ord, rei och ki. Rei kan översättas till universell, som innebär allomfattande. Det betyder också högre visdom, Gudsmedvetandet, den dolda styrkan, etc. Ki är livsenergin, som flödar genom allt levande; människor, djur och växter.

 

Du som får behandling ligger på en massagebänk med kläder på och filt vid behov. Den som behandlar håller händerna på eller ovanför kroppen, naturligtvis inte på intima delar av kroppen, i ca 2 - 5 minuter på varje ställe. 

Behandlingen tar drygt en timme, beroende på vad som behövs.

 

Stress ligger bakom många om inte alla av våra sjukdomar. Om man utsätts för stress under en längre period påverkar det immunförsvaret. Reiki ger en djupavslappning som förminskar stress inte bara under behandlingen utan även lång tid efter. För många blir det en ihållande förändring. Det gör också att immunförsvaret höjs och man har med Reikibehandlingen påbörjat en läkningsprocess. 

 

För många sker det en direkt förändring, en läkning, under själva behandlingen där tex långvarig värk försvinner, stelhet i axlar och rygg förminskas, osv. Det finns otalilga exempel från mina år som Reikihealer. Men samtidigt kan jag inte garantera något, av den anledningen att jag inte är berättigad till det och den andra anledningen är att jag inte kan veta var Reiki gör mest nytta hos mottagaren. Därför det är inte jag som behandlare som styr Reikin, utan Reikin går dit där den behövs som bäst. 

 

Det gemensamma för alla som jag har behandlat är att de har upplevt en välbehövlig djupavslappning som har hållit i sig och gett dem en möjlighet till återhämtning både fysiskt och psykiskt.

 

Men det är även så att det som Reiki sätter igång och ger till dig som mottagare kommer att ge ännu mer hjälp om det blir ett samarbete mellan Reikikraften och dig. För att förändra antingen fysiska besvär eller psykiska, själsliga behöver du som får Reiki hjälpa till med att arbeta med att öppna upp på olika sätt, de sätt som känns bra för dig. Tex meditera varje dag, träna något som passar din kropp just nu, tex Qi gong som är en kombination av meditation och träning. Om du inte redan gör det. 

Läsa någon bra bok tex Eckhart Tolle som jag varmt rekommenderar, kan också vara tilll god hjälp. Under fliken "Om mig och boktips" finns tips om böcker och olika meditationsformer som jag uttövat. 

Om du går en kurs för att lära dig Reiki får du ett verktyg som hjälper dig hela tiden. Tex om du inte kan sova, om du känner dig irriterad eller orolig, om du är spänd eller har ont någonstans. 

 

 

 

1/6
  • w-tbird
  • w-facebook