Dvärgschnauzern Affe hade drabbats av problem med rörelseförmågan i bakbenen. Det fanns ingen kraft i benen så de vek sig vid minsta ansträngning och då han blev han sittande istället. Veterinär konstaterade att han led av spondylos och diskbråck.

Spondylos är brosk- och/eller benförändringar i ryggradens leder. I Affes fall så påverkade det nerverna till bakbenen så att det blev problem att kontrollera dem. Han fick medicin för att dämpa den inflammation som uppstått i musklerna i ryggen.

Det gick många veckor efter att man konstaterat vad han led av och han blev bara sämre och sämre. Av en händelse så fick jag kontakt med Diana som berättade om "reiki healing" för mig. Det fanns inget att förlora men väl att vinna tänkte jag, så Affe fick besöka Diana för att bli healad. Första besöket blev lite kort, efter 30 minuter gav Affe upp och ville inte vara med längre.
Nästa besök gick bättre, då accepterade han healing tills det var klart. Vet inte hur det gick till men idag 4 månader senare är Affe helt återställd. Bakbenen fungerar till 100 % igen och han rör sig obehindrat. De negativa konsekvenserna av spondylosen är borta, diskbråcket har troligen läkt och inflammationen i ryggen försvunnit. Affe är återigen en glad hund som gärna leker med alla som vill, trots att han nu blir nio år.Bernt

 Affe 

  • w-tbird
  • w-facebook