Jag som ger Reikibehandllingar och håller kurser heter Diana Danielsson och är Reiki Master/Teacher.

 

Reiki - en kärleksfull väg

Att jag har skrivit en del om mitt liv är för att jag vill tro att det jag upplevde med Reiki hade jag förberetts på. Vissa känner och upplever en hel del under kursen och efter och för vissa blir det utrensningar. Men det kanske inte är särsklit omvälvande för livet i stort, inte på en gång. Men det jag har upplevt av de som har gått kurs är att det påbörjar en förändring. Ett växande.

Det måste inte heller vara en stor förändring, det är väldigt fint att använda Reiki som ett verktyg, en hjälp i sitt liv. En läkande ängel i sina egna händer, vad kan vara bättre? Och det i sig är en stor förändring. Reiki blir det som det var meningen att vara för varje individ.

 

Hur jag fick reda på att Reiki existerade minns jag faktiskt inte. Det är som ett av livets mirakler; att det bästa bara händer och det känns som om det var meningen och det krävdes inget av mig, det bara blev så. Lite märkligt kan det kännas för mig då jag har minne vad gäller nästan alla andra händelser i mitt liv. Men desto mer spännande. 1990 åkte jag ner till Hamburg för där visste jag att Phyllis Lee Furumoto hade en Grundkurs i Reiki - steg 1. Jag ville ha min utbildning från henne som var barnbarn till Hawayo Takata, kvinnan som införde Reiki till Väst. Kursen pågick i tre dagar. Vi flög längs Hamburgs gator och aldrig har jag upplevt något liknande. Jag har aldrig provat hårda droger men jag kan tänke mig att det känns liknande. Vi blev höga helt enkelt och jag fann ett sådant sinnestillstånd att allt jag upplevde var kärlek. Alla människor var kärlek. Jag bara var ett med alltet och alla. Det kändes inte som om jag var en separat individ, utan delade molekyler med allt. 

 

Vi fick rådet efter kursen slut att gå nerför trapporna och stampa i marken och äta potatis för att grunda oss. Det hjälpte, men allt det fina var kvar bara i lugnare form. Jag tror inte alla hade samma upplevelser som mig. En del var tämlligen opåverkade tycktes det som förutom att de såg rosiga och glada ut. 

Jag gjorde behandlingar på andra och på mig själv när jag kom hem och alla somnade och sa att det kändes som om de hade sovit en hel natt. En del blev av med värk som de haft länge.  Jag har själv haft mycket hjälp av Reiki under de första åren efter initieringen. Men som livet är kan man förvillas bort från det som är bra eller så var det meningen att jag skulle upleva mer innan jag fortsatte min Reikiresa.

 

Liksom jag inte minns hur jag upptäckte Reiki, minns jag inte riktigt hur det ged ut ur mitt liv. Och jag förstår det heller inte för det enbart gav, kärlek, kraft och energi. 

 Sabrina Allison som initierade mig i Reiki steg 2, 2011 är numera en nära vän och inspiratör som Reiki Master/Teacher och som människa. Det var även där ett märkligt sammanträffande som kändes som att det var meningen. Sabrina Allison kom från Skottland och jag från Stockholm ovetandes om varandra samanstrålade vi i Irland. Där fick jag veta att hon varit ofta i Stockhom och skulle dit senare det året och hålla kurs i Reiki steg 2. Hon inspirerade mig att gå den och det var det bästa som kunde hända just då och gav mig energi till att göra de förändringar jag behövde göra i mitt liv. Då från den dagen har jag gett behandlingar och efter Reiki steg 3 även hållit kurser. 

 

Jag fick även av ett lika underligt sammanträffande reda på att det fanns en grupp som hölll på med Ljusmeditation och sedan gav varandra Reiki. Och det var genom Skatteverket, en dam där som hade sett när jag ändrat min F-skattsedel till att innefatta även Reiki. Hon var nämligen ingift släkting till kvinnan som höll i Reikigruppträffarna. Detta började med att jag frågade mig själv hur jag skulle hitta andra som höll på med Reiki och det verkade omöjligt. Då ringde damen från Skattverket!

 

Reikikurser När jag kände mig manad att börja med att hålla i Reikikurser var det en rolig utmaning, men samtidigt var det inte som det blev det flyt jag brukar uppleva med Reiki och jag kände att det var något som jag tydligen skulle ändra. I samma veva när jag pratade om att hålla kurs på en ljusmeditationsträff kom jag och Raakel Parveez på att vi ville hålla den tillsammans. Plötsligt började det flyta igen! Reiki är förunderligt. Kanske är det också för att jag litar till 100 % på Reikins kärleksfulla kraft och energi. Och den ledning jag får.

 

För att nämna lite om min bakgrund så växte jag upp i småland. När jag var sex år såg jag en livs levande ängel, rummet jag sov i sken upp och fullständigt badade i ljus, som när man blir bländad av stark sommarsol när man kommer ut från mörkret i en källare. Hon stod på min sänggavel och tittade på mig och sträckte ut sina händer som i en välsignelse. Jag blev livrädd och gallskrek efter mamma. Då försvann både ljuset och ängeln tyvärr. Mamma förstod ingenting. När jag var i tonåren var jag med om två händelser som förändrade mitt liv.

I nionde klass blev min pappa sjuk i cancer, opererades och strålades och var tämligen frisk ett helt år innan han dog 39 år gammal. Jag var glad att jag hade min mamma kvar. Vi hade alltid trivts ihop och hade samma hurmor och skrattade ofta. Hon var kärleksfull och hade alltid gett mig en känsla av trygghet. En vecka efter begravningen av pappa drabbades min mamma av stroke och blev aldrig mer den hon varit. Hon överlevde och kunde röra sig men sinnet ändrades. 

Jag flyttade så långt som möjligt, bort från allt som plötsligt var en mardröm och alla jag kände, upp till Stockholm. Här har jag sedan haft min trygga punkt varifrån jag har gjort mina utflykter till olika länder i utbildning, excamensarbete och arbete. Tills jag fick den finaste gåvan, min dotter som nu är dansare.

 

Jag började tidigt att intressera mig för filosofi, meditation, läka naturligt och livets mening. Jag har alltid varit tveksam till den vård man erbjuds och undvikit att äta värktabletter och antibiotika. Även kosten har jag ansett spelar en roll för hur vi mår och hur vi läker och har senare fått en inblick i Kinesisk läkekonst där ju kosten är det som är grunden till läkning.  

 

Olika former av meditation jag har uttövat: 

Jag började med TM-editation när jag var tjugo år. Det gav mig koncentration och mer ro i själen och jag fick högre betyg. 

Yogameditationer med ljus, vid träning, andning, osv.

Shambalameditation, Stilla Qi gong, En kurs i Mirakler har olika meditationer man ska göra varje dag, Reikimeditationer och ljudband med olika slag av meditationer.

 

Några exempel där alternativvården har hjälpt mig när inte den vanliga vården kunde:

Jag fick blödningar och läkarna kunde inte hjälpa mig. Jag fick tips om en healer och efter en behandling upphörde blödningarna.

Jag fick den ena febertoppen efter den andra tillsammans med en kraftig bronkit återkommande under ett antal år. Läkarna kunde inte hjälpa mig annat än att ge mig antibiotika. Jag gick till en naturläkare och efter ett par veckor var jag frisk och har inte haft den sjukdomen sedan dess och det är tjugofem år sedan.

 

Jag har tränat hela mitt liv: Jogga, karate, paddling, styrketräning, fäktning, Tai Qi, Yoga, olika form av dans, Qi gong. 

 

En del av de Böcker som har varit och är inspirerande:

- Måsen, Berättelser om Jonathan Livinston Seagull, Richard Bach.

- Illusions, The Adventures of a Reluctant Messiah. Richard Bach.

- Shambala, The Sacred Path of the Warrior. Chögyam Trungpa.

Reiki, Universal life energi. Heals mind, body and spirit. Bodo J Baginski, Shalila Sharmon.

Den nionde insikten.

- Resan, Brandon Bays.

- Upptäck Kabbala, Din guide till ett mer fridfullt lilv, Dr Michael Laitman.

- En Kurs i Mirakler. Hur man vänder sitt tänkande så att vardag blir till mirakler.

- Eckhart Tolle; Lev livet fullt ut och En ny jord. Förändrade stor del av hur jag ser på tankar och mina egna och andras reaktioner och genom honom har jag fått verktyg till hur jag får ner min stressnivå.

Tao te King.

- Vårt matematiska universum, Max Tegmark.

- Healingkoden, Alexander Loyd med Ben Johnson.

 

 

 

 

 

 

 

  • w-tbird
  • w-facebook